16 Hastalığın Takati Onda, Sofranızda Kesinlikle Bulunsun



Şifası bir yana lezzetinden dolayı da Osmanlı Mutfaklarında hiç beceriksiz edilmeyen demirhindi şerbetinin faydalarıda bir o kadar fazla.
Adı Arapça’da “hint hurması” olan demirhindi, “tamri hindimden kazanç. Tropikal bölgelerde yetişen demirhindi ağacından adını alıyor. Osmanlı saraylarında ikram edilen bu şerbet lezzetli olduğu kadar aynı zamanda çok da şifalı bir içecek.
Demirhindi’nin Şifalarını Sıraladık
1 – Demirhindi meyvesi kan lipidlerini düşürme ve kilo verdirici faalliğinden dolayı kalp hastalıklarına karşı gözetici tesir gösterir. JambheshwarUniversity/2011
2 – Boğaz sızılarında suyu gargara biçiminde kullanılabilir.
3 – Ayrıca demirhindi suyu cerahati’ göz hastalıklarında ve kuru göz rehabilitasyonunda kullanılır.4 – Sarılık ve nezle rehabilitasyonunda senelerden beridir kullanılan bir meyvedir. Soğuk algınlığına kazanç. Balgam söktürücü özelliğe sahip.
5 – İçeriğinde bulunan A, C ve E vitaminleri; selenyumdan dolayı kanserle çaba için iyi bir antioksidan kaynağıdır.
6 – Ateş düşürücü ve soğuk algınlığından gözeticidir. J.Ethnopharmacol/2010 Meyvesinin yenilebilen kısmına 1 litre kaynatılmış su ilave edilerek 1 saat bekletilir. Azıcık bal ile tatlandırılır. Bu su, içilerek ateş düşürücü olarak fayda verir.

Reklamlar
05 Ocak 2022
Reklamlar