Daha önce kimsenin inemediği Şili Atacama Çukuru’na inen bilim insanlarından herkesi şoke eden açıklama
Dünya üzerinde daha önce kimsenin inemediği Şili’de bulunan Atacama Çukuru’na inen bilim insanları herkesi şaşırtacak bir açıklama yaptı. Bilim insanları acilen oraya geri dönmemiz gerekiyor dedi. Çukur’da bulunanlar sizi çok şaşırtacak.
Pek çok efsaneye ve gizeme ev sahipliği yapan Atacama Çukuru’nun gizemi sonunda çözüldü. Şili ve Peru arasında bulunan bu çukur daha önce kimse tarafından incelenememişti. Derinliği ve tehlikesi nedeniyle sadece bir hayal olarak kalan çukura sonunda birileri indi.
haberin devamı için görsellere tıklayınız
Bu derinliğe daha önce kimse inememişti
Bugüne kadar hiç kimse bu çukura girememişti. Bilim insanlarının yaptığı çalışmalar sonucunda cevaptan çok sorular ortaya çıktı. Gizemine gizem katan çukur için bilim insanları kafalarının çok karışık olduklarını buldukları şeyler yüzünden nasıl hareket edeceklerini bilemediklerini söyledi. Çukura indikten 2 ay sonra konuşan bilim insanları acilen oraya geri dönmemiz lazım dedi. İşte bilim insanlarının Atacama Çukuru'nda buldukları o şeyler!
Atacama Çukuru'nda geçtiğimiz ocak ayında ilk defa bir grup kişi keşif yaptı. Keşfin üzerinden 2 ay geçtikten sonra bilim insanları ilk kez çukur hakkında açıklama yaptı.
Araştırmacılar, çukurda cevaptan çok soru bulduklarını ve araştırma için acilen çukura dönmesi gerektiklerini söyledi.
Şili'deki Concepción Üniversitesi'ne bağlı Milenyum Oşinografi Enstitüsü'nden araştırmacı Osvaldo Ulloa, derinlerde jeolojik yapılarla karşılaştırdıklarını dile getirdi.
Çukurda bulunan şeylerle ilgili konuşan Ulloa, "Denizanasına benzeyen bir tür yarı saydam denizhıyarı gördük" diye konuştu.
Uzmanlar, bu yaratığın muhtemelen daha önce hiç görülmemiş bir tür olduğunu vurguladı.
Ulloa, "Atacama Çukuru'nda varlığından bile haberdar olmadığımız, filamentlere sahip, kimyasal ve inorganik bileşiklerle beslenen bakteri toplulukları da keşfettik" dedi.
Ulloa, açıklamalarına şöyle devam etti: "Bu çok sayıda soruyu beraberinde getirdi: Bu bileşikler nelerdir? Bunlar ne tür bakteriler? Hiçbir fikrimiz yok. Oraya geri dönmemiz gerekiyor."