AKP kulislerinden yansıyan bilgilere göre ekonomik kriz ve hayat pahalılığı nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin seçmenler üzerinde olumsuz etki yarattığı kabul ediliyor…
Türkiye’de ekonomik kriz ve hayat pahalılığı nedeniyle iktidar partisi AKP içinde de tartışmalar sürüyor.
AKP’DE NURETTİN NEBATİ RAHATSIZLIĞI
BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın edindiği kulis bilgisine göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Nurettin Nebati’nin getirilmesi ve enflasyon artışının parti oylarına olumsuz yansıdığı AKP kulislerinde kabul ediliyor.
AKP kurmayları; emekli ve asgari ücrete yapılan zamlar ile 3600 ek gösterge düzenlemesinin AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oylarını yüzde 49-51 bandına, AKP'nin ise yüzde 38'lere yükselttiğini savundu.
“SEÇMEN BUNALDI”
AKP kaynakları, ekonomik sıkıntılar nedeniyle yurttaşların bunaldığını ve bu nedenle iktidara kızgınlık ifade etse en zor süreçte bile partiden kopmadığını savundu.
Hayat pahalılığı nedeniyle yurttaşın rahatsız olduğunu ve tepkisini de gösterdiğini belirten AKP’li bir kaynak, durumu aile içi kavgaya benzeterek “Her evde karı koca arasında geçim sıkıntısı varsa kavga olur. Evet evde bir geçimsizlik, huzursuzluk var, ama bu boşanacakları anlamına gelmiyor.
Bizim sahada gördüğümüz iç huzursuzluk var, ekonomiden kaynaklı olarak. Küresel kriz kaynaklı bir sorun var. Son 3 aydır niye toparlanma var peki? Çünkü asgari ücret emekli aylıklarında iyileştirme oldu" ifadelerini kullandı.
''ANKETLER YANILTICI”
Anketlerin yanıltıcı sonuçları olabildiğine dikkat çeken AKP’li bir parti yöneticisine göre seçmen kızgınlıkla “oy vermeyeceğim” dese de sandığa gittiğinde çoğunlukla tutumunu değiştiriyor:
''Anketlerde sorulan, ‘Oy vermeyeceğim’ ifadesi duygusal bir ifadedir. Ama sandıktaki oy verme davranışı rasyonel. Onun için sandıkla anket arasında rasyonel makas vardır. Adama ‘Bu sorunları kim çözer?’ diye soruyorsun, ‘Erdoğan çözer’ diyor. Aslında seçmen, 'Şu sorunu çözün, ben de sana rahatlıkla oy vereyim' diyor.
Bizden bir yere oy falan gitmiyor. Pandemi başladığında siyasette bir psikoloji oluştu. Kar-kıyamet olduğunda kimse yerinden kıpırdamaz ya, şu anda da öyle bir psikoloji var, herkes yerinde duruyor.''