Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit ve tağşiş ürünleri artık açıklıyor. Orada bazı firmaların domuz eti kullandığı, bal diye glikoz sattığı ortaya çıktı. Sucuk eti diye neler yemişiz!
Detayı diğer sayfamıza geçerek okuyunuz
Geçen hafta en öne çıkan Köfteci Yusuf’un ürünlerinde domuz eti kullanmasıydı. Bakanlığın denetimleriyle bu ortaya çıktı. İşin içinde komplo, dış güç yok.
Sosyal medya hemen ikiye ayrıldı. "Köfteci Yusuf’a dış güçler operasyon yapıyor" diyen de vardı, "hayır öyle değil!" diyen de...
Neticede Köfteci Yusuf ciddi istihdam sağlıyor. Yanında çalışan binlerce kişi var. Ama Köfteci Yusuf’un öz eleştiri yapması şart. Bir kere geç açıklama yaptılar, erken yapabilirlerdi. Bu olayı başka yere bağlamaya da gerek yok. Patronun bilgisi var yok da ayrı bir tartışma konusu.
Köfteci Yusuf kimseyi suçlamadan, öz eleştiri içeren bir açıklama yaparak yeni bir sayfa açabilir. Gerçekten bu kadar çalışanı olan biri batmasın. İşleri yürüsün. Orada ekmek yiyen binlerce insan var.
Bu arada önümüzdeki günlerde tanınmış başka firmalar da çıkabilir. Hatta bazı beş yıldızlı otellerde de benzer sıkıntılar olduğu açıklanabilir. Kusura bakmayın, bu millete dana eti diye domuz eti, bal diye glikoz, sucuk diye eşek eti yedirenler, her türlü taklit ve tağşiş yapanlar bedeli neyse ödeyecek. Yıllardır kim bilir bu millete neler yedirdiniz!..
Türkiye’nin altınları ve madenleri
Türkiye’de "çevreci duyarlılığı" adı altında değerli madenlerini çıkarmasını engelleyen bazı gruplar var. Bunların bazıları yurt dışıyla da bağlantılı.
Türkiye’nin, yerin altında tam 300 milyar dolarlık altını var. Bunların ekonomiye kazandırılması müthiş bir şey. Sadece altın değil, bakır, alüminyum, bor vb. onlarca madenimiz çıkarılmıyor. Çıkarılmayı bekleyen de tonlarca madenimiz var.
Erzincan'ın İliç ilçesinde 13 Şubat 2024 günü altın madeni sahasında kaza meydana geldi. Sorumluluğu olanların hepsi ortalığa çıkıyor. Ancak o kazadan beri maden çıkarma konusunda bir hissizlik var. İliç’teki madende 5 bine yakın kişi çalışıyordu. Dolaylı yollarla tam 30 bin kişi bu işten ekmek yiyor. Şu an üretim yok. Herkes tedirgin. İnsanların evine aş girmiyor.
Enerji Bakanlığı kaynaklarına göre bizim yıllık 30 milyar dolar altın ithalatımız var. Türkiye’deki üretim 36 ton. Üretilen altınlar bir yere gitmiyor. Merkez Bankası bunları satın alıyor ve rezervlere dâhil ediliyor.
İliç’te üretim yapan maden şirketi 1,5 milyar dolar yatırım yapmış. Türkiye’de üretim olmazsa yabancı sermaye gelmez. Herkes korkar ve kaçar. Madenler açılmalı ve işletilmeli. Hepsi bu ülkenin zenginliği. Maden düşmanlığı yapmanın gereği yok.
Enerji Bakanlığımızın gerekeni yapacağını ve kapalı maden tesislerimizi açacağını düşünüyorum. Yerin altında bu kadar zenginlik boşuna yatıyor.