İşte Detaylar… Kahramanmaraş’taki yıkıcı depremleri önceden tahmin ederek dikkat çeken ve “deprem kahini” olarak tanınan Frank Hoogerbeets, bu kez Adana ve çevresindeki iller için uyarıda bulundu. Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Ağustos ayında meydana gelebilecek olası sarsıntılar hakkında bilgi verdi. “ZAMAN DARALDI”
İşte Detaylar… Kahramanmaraş’taki yıkıcı depremleri önceden tahmin ederek dikkat çeken ve “deprem kahini” olarak tanınan Frank Hoogerbeets, bu kez Adana ve çevresindeki iller için uyarıda bulundu. Sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, Ağustos ayında meydana gelebilecek olası sarsıntılar hakkında bilgi verdi. “ZAMAN DARALDI” Hoogerbeets, Adana’nın yanı sıra Kayseri, Osmaniye, Hatay, Kilis ve diğer bazı iller için risk uyarısında bulundu. Sabah saatlerinde Adana’da yaşanan üç ayrı depremin ardından, Hoogerbeets’in paylaşımı büyük ilgi uyandırdı.
Haberin Devamını Okumak için görsellere tıklayarak ilerleyiniz
Sabah saatlerinde Adana’da yaşanan üç ayrı depremin ardından, Hoogerbeets’in paylaşımı büyük ilgi uyandırdı. Sosyal medya hesabında paylaştığı haritada, bu illerin risk altında olduğunu vurgulayan Hoogerbeets, Ağustos ayında 4.6 büyüklüğündeki bir depremin yaşanabileceğini belirtti. FRANK HOOGERBEETS KİMDİR ?
FRANK HOOGERBEETS KİMDİR ? Frank Hoogerbeets, 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş depremini önceden tahmin eden Avustralyalı gökbilimci olarak tanınıyor. Gökbilimci ve aynı zamanda şarkıcı-söz yazarı olan Hoogerbeets, 2002 yılında depremlerle ilgili Ditrianum adlı bir site kurdu. “En İyi Avustralyalı Gökbilimciler” arasında üçüncü sırada yer alan Hoogerbeets, depremlerle ilgili tahminleriyle tanınıyor.
Prof. Dr. Ateş Kara
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artış eğiliminde olunan üst solunum yolu enfeksiyonlarına ilişkin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara’nın uyarılarını paylaştı. Kara, hastanelere yapılan başvuruların arttığını ifade ederek, RSV virüsü, influenza ve koronavirüse ilişkin uyarıda bulundu.Bakan Koca, sosyal medya hesabındaki paylaşımında, Kara’nın bu aylarda üst solunum yolu şikayetlerindeki artışı sebepleriyle değerlendirdiğini ve buna karşı yapılması gerekenleri anlattığını belirtti. Koca, bu ifadeleriyle birlikte Prof. Dr. Kara’nın değerlendirmelerinin bulunduğu videoyu paylaştı.
HASTANE BAŞVURULARI ARTTIProf. Dr. Kara, son aylarda çok sayıda kişinin hasta olduğunu, hastane başvurularının da arttığını belirterek, hastalıkların çocuklarda nispeten fazla görüldüğünü bildirdi.
3 VİRÜSÜ SAYIP VATANDAŞLARI UYARDIBu tabloda üç ana faktörün etkili olduğunu aktaran Kara, “Bu faktörlerden biri solunum yollarını saran bir virüs olan RSV virüsüdür, diğeri influenza, yani griptir; bir diğeri ise koronavirüstür. Koronavirüs, daha çok üst solunum yolu enfeksiyonu bulgularıyla seyretse de risk gruplarında yol açabileceği tablolar sebebiyle hafife alınmamalı. Enfeksiyon hastalıklarına karşı ellerimizi sık yıkamalıyız. Özellikle kalabalık ortamlarda, dış mekanlarda mikroorganizmalarla temas söz konusu olabileceği için elimizle ağız, burun ve gözlerimize dokunmaktan kaçınmalıyız. Bu dönemde, boğaz ağrısı, hafif burun akıntısı, hafif hapşırık veya öksürük gibi şikayetleri olanların maske takarak muhtemel bir enfeksiyonu başkalarına bulaştırma sorumluluğunu almaması gerekir. Grip aşısı ise bir başka silahımız olabilir.” dedi.
GEÇMEYEN ÖKSÜRÜK İÇİN
Kuru öksürük şikayeti, kış aylarının gelmesi ile beraber artış gösterdi. Hastalıkla mücadele edenler bitkisel yollara da yoğun ilgi gösteriyorlar. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu yaptığı açıklamada kuru öksürüğe iyi gelen tarifi açıkladı. Uzman isim Prof. Dr. Saraçoğlu ile Sağlıklı Yaşam programının canlı yayınında, “Eşimin bir aydır öksürüğü var, balgam çıkarıyor. Hastaneye gitti antibiyotik verdiler ama öksürük kesilmedi. Ne yapmak lazım? Bitkisel çok kullandı ama geçmedi” sorusu yanıtladı.
Saraçoğlu, “Tere, bunu unutmayın. 6, 7 yaprak sapları ile beraber taze tere tüketeceksiniz. O balgamı söküyor. Bunu çocuklar da kullanabilirler.” dedi. Saraçoğlu ayrıca hatmi çiçeği ve yulaf samanının da kuru öksürüğe ve bronşite iyi geldiğini açıkladı. İşte kür tarifleri:
Yulaf Samanı
Kaynayan 1 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı yulaf samanı ilave edilir. Kapağı kapalı olarak 5 dakika demlenir ve sıcakken süzülür. Kahvaltıdan yarım saat önce ılık olarak tüketilir.
Hatmi Çiçeği
Kaynayan 1 su bardağı su veya süte 1 tutam hatmi ilave edilir. Kısık ateşte 5 dakika kapağı kapalı olarak kaynatılır ve sıcakken süzülür. Günde 2 defa öğle ve akşam yemeğinden yarım saat sonra tüketilir.
Andız Pekmezi
Günde 1 defa 1 yemek kaşığı sabah, öğle ya da akşam olacak şekilde aç olarak tüketilir. Diyabetler pekmez yerine propolis kullanabilir